nieuwe kunststof kozijnen

Loop geen subsidie mis voor uw nieuwe kunststof kozijnen

Veel woningeigenaren investeren tegenwoordig in nieuwe isolatiemaatregelen. Hoe beter ons huis geïsoleerd is, hoe meer wij kunnen besparen op energiekosten. Nog te veel bewoners lopen financieel ondersteuning van de Rijksoverheid (RVO) mis (ISDE). Zij weten in eerste instantie niet dat er een subsidieregeling bestaat voor isolatiemaatregelen of weten niet dat kunststof kozijnen hieronder vallen.

In dit artikel willen wij u op de hoogte stellen van deze subsidie en ook informeren over nieuwe wijzigingen in 2023.

Wat is ISDE? 

ISDE staat voor De Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing. Hiermee kunt u als huiseigenaar verzoek doen op financiële ondersteuning op besparende en duurzame maatregelen. Elk jaar stelt de overheid een nieuw budget op die beschikbaar is. Het budget voor ISDE bedraagt dit jaar 350 miljoen euro. De ISDE loopt door tot het jaar 2030.

Hieronder vindt u de officiële RVO pagina voor de ISDE:

https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/isde/woningeigenaren

Welke producten vallen onder ISDE?

U kunt de ISDE-subsidie ontvangen voor:
– Aansluiting op een warmtenet
– Elektrische kookvoorziening (Sinds 2023)
– Warmtepomp
– Zonneboiler
– Isolatiemaatregelen. Daaronder vallen: Kunststof kozijnen, HR++ en Triple glas, isolerende deuren, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zolder-/vlieringsisolatie, vloerisolatie en bodemisolatie. Vraagt u zich ook af waarom Kunststof Kozijnen onder isolerende maatregelen vallen?

Hier geven wij uitleg over in onze andere artikel: Uw huis isoleren met kunststof kozijnen

Tip! Vraag om de meldcode bij het bedrijf bij welke u uw product bestelt. De RVO heeft een document opgesteld met meldcodes waaraan u kunt zien of de gekozen product onder de subsidieregeling valt. Mocht u een product aangeschaft hebben die niet onder de Meldcode lijst staat, betekent het niet dat u helemaal niet in aanmerking komt voor de subsidie. Dit betekent echter wel dat uw aanvraag langer verwerkt kan worden. 

Wat wijzigt er in 2023? 


Voorheen kreeg u alleen subsidie bij het nemen van 2 verschillende isolatiemaatregelen samen. Vanaf 2023 kunt u ook subsidie aanvragen voor het nemen van 1 maatregel.

Onder de wijzigingen vallen ook andere berekening m2 voor glas, nieuwe subsidie voor elektrische kookvoorziening, subsidie voor warmtepompen met groter vermogen en heeft u ook nog meer tijd om uw subsidie in te dienen.

De exacte informatie over de wijzigingen vindt u in het link hieronder:
https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/isde/isde-wat-wijzigt-er-vanaf-2023

nieuwe kunststof kozijnen

Hoe vraag ik de subsidie aan?


De RVO heeft een geheel stappenplan voor u geschreven voor het aanvragen van de ISDE subsidie. Deze stappenplan vindt u in de link hieronder:

https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/isde/woningeigenaren/stappenplan-woningeigenaren

Samenvatting


ISDE is een subsidie regeling die geen enkele woningeigenaar mis zou moeten lopen. Hiermee kunnen wij (gedeeltelijk) kosten vergoeden voor het aanschaffen van duurzame en besparende maatregelen.

Bent u opzoek naar een bedrijf die een offerte voor kunststof kozijnen (HR++ en Triple glas) kan opstellen die onder de ISDE subsidie regeling valt? Neem contact met ons op!