kunststof kozijnen

Uw huis isoleren met kunststof kozijnen

De winterseizoen is in volle gang en de verwarming staat weer aan. Met de stijgende energieprijzen, zoeken wij massaal naar manieren om onze energiekosten te besparen. Maar wist u ook dat het aanschaffen van kunststof kozijnen één van deze manieren kan zijn? In dit artikel leggen wij u uit waarom kunststof kozijnen ook onder energiebesparende producten vallen.

Isolatie

Kunststof Kozijnen zijn een isolerend product. Hoe beter ons gebouw geïsoleerd is, hoe meer warmte binnen blijft aldus minder energiekosten. Bij kunststof kozijnen kunnen we uitkiezen uit verschillende profielen en soorten beglazing die verschillen in de isolatiewaardes. 

Beglazing

De meeste huizen beschikken op dit moment over enkel glas. Enkel glas geeft aan dat de beglazing uit één laag glas bestaat. Bij dubbel beglazing of HR++ spreken wij van twee lagen beglazing en bij triple beglazing (HR+++) van drie lagen. Hoe meer beglazing lagen, hoe beter isolerend de beglazing zal zijn. 

Om energie te besparen kiest u voor HR++ of triple glas. Maar de beglazing is niet de enige factor betreft het warmte verlies. Ook het profiel van de kozijnen heeft invloed op hoeveel warmte binnen blijft.

kunststof kozijnen

Profiel

Kunststof profielen scoren beter op isolatie dan profielen van aluminium of hout. Daarnaast kunt u ook kiezen uit talloze kunststof profielen. Ze verschillen in esthetiek , maar voornamelijk in de interne bouwconstructie die invloed heeft op de isolatie. De meest voorkomende en populaire profiel op de Nederlandse markt is Blockprofiel NL. 

U-waarde

Wanneer u een offerte aanvraagt voor kunststof kozijnen, let op de U-waarde die daarbij aangegeven staat. De U-waarde geeft de exacte isolatiewaarde van de kozijn aan. Hoe lager deze waarde is, hoe beter isolerend het kozijn zal zijn. Indicaties voor U-waardes per beglazing type:

Type glasU-Waarde*
Enkel glas5,8
Dubbel glas2,8
HR++0,4 tot 1,2
Triple glas (HR+++)0,5 tot 0,9

*  Deze waarden zijn een indicatie. De waarden kunnen verschillen per specifieke element

Besparingen

De besparingen op kunststof kozijnen verschillen uiteraard per soort profiel en beglazing. Per 1m2 glas besparen wij gemiddeld 25 m3 gas. De prijs per 1m3 gas in december 2022 bedraagt rond 3 euro, maar u kunt het beste rekenen vanuit uw eigen energiecontract.. Op basis van deze informatie kunnen wij een formule opstellen om gemiddelde besparing kosten te berekenen:

25 m3 gas X aantal m2 beglazing bij u thuis  X actuele prijs per 1m3 gas = aantal bespaarde euro’s in het jaar

Op een gemiddelde aantal m2 beglazing van 25 m2, komen wij uit op 1.875,00 euro besparing per jaar. Maandelijks komt dit uit op 156,25 euro per maand. 

Let op dat deze hoge berekening geldt rond december 2022 met hoge inflatie op gas. In de toekomst kunnen deze gegevens wijzigen. Voor meest actuele berekening controleer uw eigen energiecontract of de gemiddelde prijs voor 1m3 gas van vandaag. 

Subsidieregeling

De overheid wilt graag huiseigenaren aansporen om te investeren in isolerende maatregelen. Daarom worden er vanuit de overheid subsidies aangeboden om het aanschaf van energiebesparende producten makkelijker te maken, o.a. Subsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren (ISDE) . Zo kunt u vergoeding ontvangen wanneer u kunststof kozijnen aanschaft of deze combineert samen met een ander isolerend middel. Let daarbij op dat het product op de offerte wel aan de subsidie eisen moet voldoen.

Onze offertes voldoen standaard aan de subsidieregeling.

Voor meer informatie over Subsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren (ISDE) kunt u de officiële pagina Milieucentraal bezoeken:

https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/energiesubsidies-en-leningen/subsidie-voor-isolatie/


Kunststof kozijnen
Samenvatting

Kunststof Kozijnen zijn een isolerend middel die ons als huiseigenaren veel energiekosten kunnen besparen. Het profiel en soort beglazing verschillen in isolatiewaardes, maar de meest voorkomende keuze op de markt zijn Blockprofiel NL kozijnen met HR++ of Triple beglazing. De overheid verstrekt subsidies om het aanschaf van isolerende maatregelen gemakkelijker te maken. 

Heeft u een bedrijf nodig die een offerte voor kunststof kozijnen kan opstellen? Wij helpen u graag bij alles wat er komt kijken bij het aanschaf van nieuwe kunststof kozijnen.
Neem contact met ons op