Soffio

5 meest gestelde vragen over Soffio

BRR!! Het is weer koud! De verwarming staat bij de meeste mensen al een tijdje aan, maar deze week is het toch nog een stukje kouder. Het begint nu te vriezen en dat betekent voor velen dat de kachel toch nog iets hoger wordt gezet. Misschien vraagt u zich af hoe u toch kunt besparen op uw energierekening en welke oplossingen daarvoor geschikt zijn.

Een van de vele oplossingen is ons innovatieve muurverwarmingssysteem, Soffio. Omdat ons product nog vrij jong op de markt is, ontvangen wij vaak dezelfde vragen over ons systeem. In deze artikel geven wij daarom kort antwoord op de meest gestelde vragen.

Hoe werkt Soffio?

Soffio wandverwarmingspanelen maken gebruik van een watergedragen verwarmingssysteem in plaats van elektriciteit of gas. Het verwarmingsproces begint wanneer het water door de leidingen van de Soffio panelen stroomt, die door ons ook wel de collector worden genoemd. Deze collector verwarmt vervolgens de buizen die zich in de gipsplaat bevinden.

Voor een meer technische uitleg over Soffio nodigen wij u uit om de onderstaande video te bekijken:

Naast de gipsplaat variant, bieden wij ook de onderstucwerk versie aan. De werking van deze Soffio variant is hetzelfde. Het enige verschil is dat de stralingselementen (de buizen) zich niet in een gipsplaat bevinden.”

Soffio

Op welke warmtebron kan ik Soffio aansluiten?

Een van de grootste voordelen van ons systeem is dat het kan worden aangesloten op elke willekeurige warmtebron, zoals: 

  • Warmtepomp 
  • Gasketel
  • Elektrische CV-ketel en meer

Deze aanpasbaarheid maakt Soffio geschikt voor een breed scala aan installaties, ongeacht het type warmtebron dat beschikbaar is in een specifiek gebouw. Dit betekent dat Soffio gebruikt kan worden in verschillende soorten constructies, variërend van woningen tot commerciële gebouwen, waarbij ze efficiënt warmte kunnen afgeven door verbonden te worden met de beschikbare warmtebron. Daarnaast is de installatie van Soffio vrij eenvoudig. Wij adviseren natuurlijk om de installatie over te laten aan een ervaren installateur. Maar heeft u zelf veel kluservaring en geeft u de voorkeur aan zelfinstallatie? Dan kunt u onze instructievideo voor installatie hier bekijken.  

Kan ik wel boren in de muren waar Soffio geïnstalleerd is? 

Een van onze favoriete voordelen van Soffio is de volledige vrijheid in interieurinrichting. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over de plaatsing van een radiator waar u dat niet wenst.

Dit geldt ook voor de muren. De draagkracht van de panelen is niet minder dan die van originele gipsplaten. Hierdoor kunnen kasten, planken en schilderijen met de juiste accessoires voor droge montagesystemen worden opgehangen. Het risico op beschadiging van de verwarmingselementen tijdens het boren is minimaal, omdat een boor langs de ronde buis zal glijden.

Kan ik controleren waar de buizen in het paneel zitten?
Om de plaatsing van de buizen te lokaliseren, kunt u een pyrometer of een warmtebeeldcamera gebruiken. Dit is echter niet strikt noodzakelijk, omdat de buis zich een paar millimeter onder het oppervlak van het zachte gipsplaat bevindt. Door op de gekozen plek voorzichtig te doorboren, kunt u vaststellen of daar een buis loopt.

Wat als ik toch de buis raak en deze beschadig?
De stralingselementen (buizen) die in het paneel zijn geplaatst, zijn gemaakt van dikwandige aluminium profielen en moeilijk te doorboren met een gewone boor. Bij beschadiging van één buis zal echter een zeer kleine hoeveelheid onschadelijke vloeistof ontsnappen en zal de betreffende buis niet meer werken. De overige buizen zullen nog steeds functioneren.”

Is Soffio duurder in aanschaf dan vloerverwarming? 

We begrijpen dat veel mensen twijfels hebben over de prijzen van een innovatief product. We zijn daarom trots dat we Soffio kunnen aanbieden voor een vergelijkbare productprijs als die van vloerverwarming.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de installatiekosten. Bij vloerverwarming zijn de installatiekosten vaak hoger vanwege de complexiteit van het systeem, waaronder het leggen van leidingen in de vloer en de afwerking ervan. Soffio daarentegen vereist een minder ingrijpende installatie, waardoor de installatiekosten over het algemeen lager zijn.

In sommige gevallen wordt zelfs aanbevolen om Soffio juist te combineren met vloerverwarming. Of dit het geval is, hangt volledig af van de grootte, het type en het energielabel van uw huis. Hetzelfde geldt als u alleen wilt installeren. De hoeveelheid panelen die nodig zijn om uw huis op de meest efficiënte manier te verwarmen, is afhankelijk van de genoemde factoren. De hoeveelheid benodigde panelen en welke Soffio-oplossing het beste voor u is, wordt natuurlijk geadviseerd door het installatiebedrijf.”

Hoeveel bespaar ik met Soffio?

De besparingen die u kunt realiseren met Soffio zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte, de isolatie, uw verwarmingsgewoonten en de energieprijzen in uw regio. Over het algemeen staat Soffio bekend om zijn efficiëntie, waardoor het aanzienlijke besparingen op uw energiekosten kan opleveren.

Bij optimaal gebruik van Soffio kan de besparing zelfs oplopen tot wel 30%.

Samenvatting

In deze koude periode waar de verwarming vaak hoger staat, biedt Soffio, ons innovatieve muurverwarmingssysteem, een efficiënte oplossing voor energiebesparing. Allereerst werkt Soffio met een watergedragen verwarmingssysteem, geschikt voor verschillende installaties en aan te sluiten op diverse warmtebronnen, waardoor het een breed scala aan gebouwen kan verwarmen. Het installeren van Soffio is eenvoudig en kan zelfs zelf worden gedaan met de juiste kennis. Een ander voordeel is de vrijheid van interieurinrichting zonder zorgen over beschadiging van het systeem bij het boren in muren waar Soffio is geïnstalleerd. Bovendien is qua prijs vergelijkbaar met vloerverwarming, maar met lagere installatiekosten vanwege de eenvoudigere installatie. Afhankelijk van de ruimte, isolatie en energieprijzen, staat Soffio bekend om aanzienlijke energiebesparingen, tot zelfs wel 30% bij optimaal gebruik.

Bent u overtuigd geraakt van ons Soffio verwarmingssysteem en wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op